Min IP adresse

min ip adresse

Vil du også gerne blive klogere på, hvad en IP-adresse egentlig er, og hvad den er der for, og om du overhovedet ønsker, at din IP-adresse skal være synlig -så læs med her. Vi giver dig svar på nogle af de spørgsmål du kunne sidde med omkring IP-adresser.

Hvad er min ip adresse?

Din IP Adresse : 178.62.71.222
IP Land : United Kingdom
IP Landekode : GB
IP Region : England
IP Lattitude : 51.5368
IP Longitude : -0.6718
IP By : Slough

Hvad er en IP-adresse

Vi ved alle sammen hvad internettet er, og hvordan man bruger det, men når det kommer til alt det bagom liggende, er det de færreste der egentlig ved, hvad en IP-adresse er. Men er det overhovedet vigtigt at vide, hvad en IP-adresse er? -Ja, for det er det, som gør dig i stand til at du kan besøge et websted.

Helt grundlæggende er en IP-adresse, som er en forkortelse af navnet Internet Protocol, en serie eller række af tal, som identificerer, at din computer er online. IP-adressen bruges til at kunne skelne de milliarder af mennesker, som er på nettet hver dag. Din IP-adresse er altså en indikator for din computer, eller det kan også beskrives som, at din IP-adresse er ligesom dit telefonnummer. Ringer du op til nogen, kan man se dit nummer, og vide det er dig, som ringer, det samme gælder for en IP-adresse. Når du bruger din computer til at gå ind på en hjemmeside, så kan ejeren se din ip-adresse, og på den måde være i stand til at kunne se at din enhed har forbindelse.

Dog er din IP-adresse ikke helt det samme som et telefonnummer. Der hvor det adskiller sig er, at tager du ud og rejser, og nogen ringer, vil du stadig svare med det samme nummer. Dette gør sig ikke gældende for en IP-adresse. Er du i udlandet eller andet sted end hjemme, vil din IP-adresse ændre sig. Dette skyldes at du logger på et andet netværk, hvor det er udbyderen af internettet, som du får din IP-adresse af. Det er derfor også en ny IP-adresse, du vil få. Når du logger ind på internettet, er du indirekte på, hvilket betyder at din trafik kører gennem din internetudbyder, hvilket også er grunden til, at din internetudbyder, lige meget hvor i verden du er, som giver dig en ny IP-adresse.

Hvad viser IP-adressen

Hvad viser en IP-adresse egentlig, kan du spørge dig selv om, men tag ikke fejl, en IP-adresse afslører alt om din online tilstedeværelse og trafik på internettet. Den viser dog ikke, på trods af hvad mange folk går og tror, oplysninger om dit navn eller din adresse. Din IP-adresse viser oplysninger såsom by, postnummer og kommune, for dem som søger på din IP-adresse.

Din IP-adresse fortæller også hvem din internetudbyder er. Ikke at en internetudbyder må videregive oplysninger om hvilke IP-adresser som tilhører hvem, men er der opfyldt særlige betingelser, må politiet bede om at få indhentet disse oplysninger, hvis det er bevismateriale i kriminelle straffesager. Dette er et af de problemer, som der er med IP-adresser. Alt du foretager dig online kan i sidste ende spores via din IP-adresse. 

Men IP-adressen har vi jo af en grund, og en af de gode ting ved den er, at qua af de oplysninger som den viser, giver det dig mulighed for at se indhold, som er tilpasset din region. Dette betyder, at hvis du besøger en hjemmeside, som er international, så kan webstedet se, at din IP-adresse er dansk, og laver derfor alt tekstindhold på hjemmesiden om til dansk, så du bedre kan forstå hvad hjemmesiden tilbyder.

På baggrund af, at du aldrig kan vide dig helt sikker om dit privatliv, når du bruger din IP-adresse på internettet, er der derfor mange som foretrækker at have skjulte IP-adresser. Men hvordan er det muligt at få skiftet sin IP-adresse, hvis det kun er ens internetudbyder, som kan give dig en ny.

Hvordan skifter man IP-adresse

Ønsker du at ændre din IP-adresse, så er det muligt. En ting du kan gøre er, at du kan kontakte din internetudbyder og bede om, at få din IP-adresse ændret, men dette er op til din internetudbyder, som kan sige nej til dette. Det kan også være, at din internetudbyder siger ja, men i dette tilfælde vil dine oplysninger stadig vist, nu bare med en ny IP-adresse. Så dette ændrer ikke det helt store, hvis du ønsker mere privatliv på internettet. Du kan også vælge at ændre din IP-adresse selv. På den måde kan du også vælge hvilket land, du ønsker, din IP-adresse skal komme fra. Vælger du for eksempel, at din IP-adresse skal komme fra USA, så kan du når du går på Netflix se det Amerikanske indhold, som du ellers ikke ville kunne se på den danske udgave af Netflix.

Se artiklen her: Hvordan skifter man ip adresse?

Skjul IP-adresse

Ønsker du at have en skjult IP-adresse, kan du anvende en VPN. En VPN er en forkortelse af Virtual Private Network, som er en privat tjenesteudbyder, som er krypteret og sikker at anvende. Med en VPN er du altså privatlivsbeskyttet, og har en sikker adgang over hele verden hvad enten du streamer, downloader eller surfer online, så er din IP-adresse skjult. Modtageren vil altså ikke kunne se din rigtige IP-adresse, men derimod den ’fiktive’ IP-adresse, som din VPN-tjeneste viser. Din egen IP-adresse er altså ikke slettet ved brug af en VPN-tjeneste, men derimod holder du din egen IP-adresse skjult, ved at VPN-tjenesten omdirigerer din internettrafik over til en anden serverenhed.

Du kan også med en VPN-tjeneste vælge hvilket land du ønsker din IP-adresse skal have. Vil du gerne se alt det gode indhold, som den amerikanske Netflix udbyder, så kan du koble dig til en server i USA eller Storbritannien. Det kan også være, at du er i udlandet og ønsker at se de bedste danske serier på tv2Play, så kan du tilkoble din en server i Danmark.

Ønsker du også at bruge VPN, så er det let og overskueligt at komme i gang med. Alt du skal gøre er at finde den VPN-udbyder, som du ønsker, downloade programmet på din ønskede enhed, enten mobil, bærbar eller computer og så vælge den server, fra det land, som du ønsker. Nu kan du surfe på nettet uden at tænke på, om du er privatlivsbeskyttet eller om dine data vil blive misbrugt.

Bedste VPN-tjeneste

Konkurrencen på markedet af VPN-tjenester er stor, og det er derfor også vigtigt, at du finde den udbyder, som passer dig og dit behov bedst, både økonomisk set, brugervenligt set og ikke mindst forbindelsesmæssigt. Du kan nedenfor få et overblik over de mest førende VPN-tjeneste på markedet, og hvad de tilbyder.

ExpressVPN

En markedsleder inden for VPN-tjenester er ExpressVPN. ExpressVPN kender sin målgruppe og deres behov, og skiller sig derfor ud fra alle sine konkurrenter på markedet med deres brugervenlighed, hurtige hastighed og ikke mindst deres gode kundeservice.

Med ExpressVPN har apps til alle enheder, så ligegyldig om du bruger Mac, Windows, iOS, Android eller andet, kan du bruge ExpressVPNs tjenester. Herudover tilbyder ExpressVPN også at du kan anvende op til 5 enheder på samme tid, så du både kan bruge din VPN-tjeneste fra din mobil og computer.

Vælger du ExpressVPN, får du funktioner i form af beskyttelse af data, internettrafik og privatlivsbeskyttelse. Du får ydermere med ExpressVPN mulighed for at vælge en serverlokation mellem 160 steder i 94 lande med 3000 servere, så uanset hvor i verden du er, har ExpressVPN altid en serverlokation tæt på dig med en god og hurtig forbindelse.

Skulle der forekomme problemer, så har ExpressVPN en medarbejder, som er klar til at chatte med dig 24/7. Netop dette er en funktion, som adskiller ExpressVPN fra sine konkurrenter, da de ikke alle tilbyder dette. Denne åbne livechat gør, at du alle dage ligegyldigt døgn altid kan få hjælp af en erfaren, dygtig medarbejder med et samme, uden at du skal sidde og vente på hjælp eller modtage et autosvar. Og skulle du ønske at løse dine problemer selv, så har ExpressVPN utallige vejledningsvideoer til dig, som er lige til at gå til, og som giver dig svar på alle de spørgsmål du skulle have.

Med en nem og ligetil installeringsproces på din mobil og computer, er der ingen frygt for at du kan gøre det forkert. Med tre nemme trin, så har du din VPN-tjeneste. Først skal du gå ind på ExpressVPNs hjemmeside, på startskærmen øverst skal du trykke på knappen der står ’Get ExpressVPN’ og herefter vælge det abonnement, som du ønsker, og så får du to instrukser som skal følges. Disse instrukser afhænger af hvilken enhed du anvender. Du vil blive spurgt om du downloader din tjeneste ned på Mac, Android eller andet, og her vælger du den vejledning, som passer til din enhed, og når det er gjort, har du din downloadet din VPN-tjeneste.
Hvad angår pris, så er ExpressVPN ikke den billigste udbyder, men du er sikret værdi for dine penge. Dog vil din månedlige pris være billigere jo længere tid, du vælger at binde dig.

30 dages fuld returret

fra 44 kr

4.5/5

Ønsker du at din IP-adresse skal holdes skjult så du og dine data er beskyttet, samtidig med at du vil have en hurtig hastighed, så kan ExpressVPN klart anbefales som den VPN-udbyder, du har brug for.
SKJUL DIN IP-ADRESSE NU MED EXPRESSVPN

NordVPN

NordVPN er en anden VPN-tjenesteudbyder, som også er en af de bedste på markedet samen med ExpressVPN. Med NordVPN, får du ændret din IP-adresse, og du er samtidig sikker og anonym online, uanset hvad du laver.

Vælger du NordVPN, får du databeskyttelse, privatlivsbeskyttelse og en hurtig hastighed. Du har også med NordVPN mulighed for at vælge en server blandt 90 byer i 62 lande med over 5200 servere. Så er du altid sikret en god forbindelse tæt på dig. NordVPN tilbyder også flere forskellige apps til alle enheder, så du ligesom med ExpressVPN også kan bruge både Windows, Mac, iOS, Android, router eller andet.

Også med NordVPN får du en god service. De tilbyder nemlig også 24/7 livechat, hvis du skulle få problemer. Du får altså lynhurtigt svar på dine spørgsmål af hjælpsomme og erfarne medarbejdere. Ikke nok med at NordVPN også tilbyder 24/7 livechat, så er deres tjeneste også utrolig brugervenlig at bruge og nem at komme i gang med. Installationen kan klares på nogle få minutter, hvor også her er der en guide, du kan følge, og herefter er du kørende.

Med NordVPN for du en pålidelig og ikke mindst hurtig VPN-tjeneste, som kører fantastisk hvad enten du skal downloade eller uploade noget. Og dette er uanset hvor i verden du befinder dig. På de lokale forbindelser har NordVPN en hastighed på hele 265 Mbit, og en hastighed på downloads på 55 Mbit.
Hvad angår pris, så er NordVPN ikke den dyreste på markedet, den ligger til en fornuftig pris, til de funktioner som der tilbydes. En ting som NordVPN tilbyder, en gratis prøveperiode på 7 dage, hvor du kan se, om denne VPN-tjeneste er noget for dig.

30 dages fuld returret

fra 19 kr

4.5/5

NordVPN er en fantastisk VPN-udbyder til dig, som ønsker et hurtigt og stabilt netværk med en skjult IP-adresse. Med en fornuftig pris og god service, kan NordVPN i allerhøjeste grad anbefales, som den VPN-udbyder, du ønsker og mangler.
SKJUL DIN IP-ADRESSE NU MED NORDVPN

Kan man slå en IP-adresse op

Som nævnt tidligere er det altså muligt at slå din IP-adresse op, og den vil være synlig for andre. Det som din IP-adresse viser er altså data og informationer, om din geografiske placering, hvem din internetudbyder er, din browserhistorik er synlig samt nogle personlige data, som kan sendes rundt til udbydere eller annoncevirksomheder. Det at din IP-adresse ikke er skjult, og at den kan slås op gør, at cyberkriminelle kan bruge din IP-adresse til at skaffe personlige oplysninger dig, uden du ved det. Dette vil ikke være muligt, hvis din ip-adresse er skjult. Så er der ingen der kan udspionere på dig eller dine handlinger på internettet.

30 dages fuld returret

fra 19 kr

4.5/5

30 dages fuld returret

fra 44 kr

4.5/5

Er der forskel på private og offentlige IP-adresser

Offentlige IP-adresser er den slags IP-adresser, som vi i denne artikel har været omkring. Det er altså IP-adresser, som kan ses af andre brugere, og som får adgang til at se din IP-adresse og data, når du surfer på nettet og besøger hjemmesider. Dette skyldes, at offentlige IP-adresser bruges til at kommunikere med over nettet, og de har derfor også karakteristika i form af, at være helt unikke, så du kan identificeres ud af milliarder af andre personer, som er på internettet. Din Ip-adresse får du tildelt af din internetudbyder, hvilket også betyder at din IP-adresse ændres, hvis du anvender en anden internetudbyder. Dette er for eksempel hvis du er på ferie.

I modsætning af offentlige IP-adresser er der private IP-adresser, som kun er på lukkede og private netværk. Et eksempel på en privat IP-adresse er din printer. Din printer kommunikerer med din computer eller mobil i et lokalt netværk, så andre ikke kan tilslutte dit lokale netværk og ændre eller bruge denne. De private IP-adresser kan kun kommunikere inden for det lokale netværk, og derfor kan man også kun med en offentlig IP-adresse få adgang til hele internettet. En enhed kan dog godt både have en privat – og en offentlig IP-adresse. Når du har en enhed som både kan interagere mellem de private – og offentlige IP-adresser giver det dig som bruger en stor fleksibilitet i og med, at du både kan være på nettet, men at du også kan udskrive noget på din printer fra samme enhed af.

Konklusion

Din IP-adresse er altså det som identificere dig og din enhed online, hvor du er, og hvad du søger på, og hvad du besøger. Dette er selvfølgelig en fordel, når det kommer til remarketing og annoncering og brugervenlighed, men det kan også have sine ulemper. Der kan altså uden tvivl siges, at hvis du ønsker, at dine data og din trafik ikke skal kunne spores og tjekkes, så er det ikke nok blot at skrifte IP-adresse, her skal du have en VPN-tjeneste. Dette er den eneste mulighed for at du kan være sikker på, at din online aktivitet og informationer ikke kan blive sporet. Vælger du en VPN-tjeneste kan du altså vælge servere fra hele verden. Ønsker du en amerikansk udgave af Netflix, kan du vælge en server fra USA eller Storbritannien, eller ønsker du en lynhurtig forbindelse, kan du også vælge en fra Danmark i en by tæt på dig. Der er alt i alt mange fordele for dig ved at skjule din IP-adresse, og med VPN-udbydere som NordVPN eller ExpressVPN, får du hastighed og privatlivsbeskyttelse, så du kan føle dig sikker på internettet til en fornuftig pris.8,5*160

Indholdsfortegnelse

Bedste VPN

5/5

Vi anbefaler

4.8/5

Ekstrem populær

5/5

God VPN

4.8/5

God VPN til prisen